Nepenthe Dark angel
Posts : 617 Join date : 21.05.2009 Dob : 42 Lokacija : Galactica
| Naslov: Uspjeh (u životu) sub lis 17, 2009 3:39 am | |
| Što je za vas uspjeh, kako ga definirate? Postoji li uopće konačan uspjeh? Što mislite da je sve potrebno da bi se postigao uspjeh (presudni faktori) i je li ga moguće postići bez sreće, ili je "nedostatak sreće" samo omiljen izgovor za one koji nisu postigli uspjeh u životu? Tko je winner, tko je luzer? Postoje li oni uopće ili je to nešto trenutno, a samim time i prolazno (stanje)? | |
|
baba s kolačima Moderatorica
Posts : 273 Join date : 25.04.2009 Lokacija : u tramvaju, na placu ili kod doktora
| Naslov: Re: Uspjeh (u životu) uto lis 20, 2009 1:04 pm | |
| Uspjeh je po meni cilj koji si pojedinac individualno zacrta, odnosno nema univerzalnog uspjeha. Nekome je uspjeh dobiti 2 iz matematike u srednjoj i zadovoljstvo koje on pri tome osjeća ne mora biti ništa slabije od onoga koje osjeti npr političar kada dobije izbore. Svi imamo svoje male ciljeve, materijalne i intelektualne, ali je ta ljudska želja da konstantno skače sa jedne na drugu želju s jedne strane prokletstvo (dio ljudi je kronično nezadovoljan) a druge pak želje tjeraju naprijed. Ja osobno nisam sklona dugoročnim ciljevima, djelomično i zato jer me dosta toga zanima i teško mi se fiksirati na jednu želju i izostaviti sve ostalo. Uspjehom smatram svašta i spremno uživam u afterefektu- kada prođem ispit, izborim se da sjednem u tramvaju, uspijem dešifrirati recept na coolinarki i napravim nešto jestivo... | |
|