Ovo je forum za sve lezbijke i bi žene koje se osjećaju femme i vole iste takve žene. Ženstvenost nije striktno određena kategorija. Ona ovisi o samoidentifikaciji. Ako se identificirate kao femme i volite druge femme, ovo je mjesto za vas! |
|
| Jutarnji: Volim se ljubiti s curom, a nisam lezbijka. Jesam li normalna? | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Erzsebet Lesbian Vampire
Posts : 553 Join date : 25.04.2009 Dob : 35 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Jutarnji: Volim se ljubiti s curom, a nisam lezbijka. Jesam li normalna? pet tra 16, 2010 3:32 pm | |
| | |
| | | Frida_Kahlo
| Naslov: Re: Jutarnji: Volim se ljubiti s curom, a nisam lezbijka. Jesam li normalna? sub tra 17, 2010 12:43 am | |
| upravo sam pročitala tekst za koji si postavila link.Najgluplja rečenica mi je da bisexualci mogu birati za razliku od homosexualaca.Pobogu, otkad se to može birati u koga ćeš se zaljubiti? A slika na kojoj se one dvije ližu je fuj,mogli su barem staviti sliku dvije žene koje se vole a ne dvije glupače koje stiču popularnost izigravajući lezbijke jer je to kao in.Bzvz... | |
| | | Judina sestra ...and Judas priest
Posts : 981 Join date : 23.04.2009 Dob : 39 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Jutarnji: Volim se ljubiti s curom, a nisam lezbijka. Jesam li normalna? sub tra 17, 2010 1:31 am | |
| - Frida_Kahlo je napisao/la:
- upravo sam pročitala tekst za koji si postavila link.Najgluplja rečenica mi je da bisexualci mogu birati za razliku od homosexualaca.Pobogu, otkad se to može birati u koga ćeš se zaljubiti?
A slika na kojoj se one dvije ližu je fuj,mogli su barem staviti sliku dvije žene koje se vole a ne dvije glupače koje stiču popularnost izigravajući lezbijke jer je to kao in.Bzvz... Potpisujem sve! | |
| | | Frida_Kahlo
| Naslov: Re: Jutarnji: Volim se ljubiti s curom, a nisam lezbijka. Jesam li normalna? sub tra 17, 2010 1:35 am | |
| mala sugestija.Ovim zbunjenim curama bi bolje bilo da dođu kod nas na savjetovanje | |
| | | Erzsebet Lesbian Vampire
| Naslov: Re: Jutarnji: Volim se ljubiti s curom, a nisam lezbijka. Jesam li normalna? sub tra 17, 2010 3:19 am | |
| - Frida_Kahlo je napisao/la:
- mala sugestija.Ovim zbunjenim curama bi bolje bilo da dođu kod nas na savjetovanje
Hihihi Ali neee, one imaju dečka .... to ti ga dođe kao garancija da nisi lezba | |
| Naslov: Re: Jutarnji: Volim se ljubiti s curom, a nisam lezbijka. Jesam li normalna? sub tra 17, 2010 3:29 am | |
| Da, to je garancija. Uostalom, i da nisam s babom, ja otpadam, jer ja pretvaram potencijalne gay i bi cure u straight. Provjereno. Nije da sam to htjela, htjela sam sasvim suprotno, ali eto, nekako sam uspjela. | |
| | | Frida_Kahlo
| Naslov: Re: Jutarnji: Volim se ljubiti s curom, a nisam lezbijka. Jesam li normalna? sub tra 17, 2010 5:54 am | |
| | |
| | | afrathevamp
| Naslov: Re: Jutarnji: Volim se ljubiti s curom, a nisam lezbijka. Jesam li normalna? sub tra 17, 2010 10:14 am | |
| Slažem se sa svime. Jedino dobro što u tom članku piše je da biseksualnost nije faza,a onda su i to usrali s teorijom da mogu birati između gay i konvencionalnog načina života. Sve u svemu- bezveze | |
| Naslov: Re: Jutarnji: Volim se ljubiti s curom, a nisam lezbijka. Jesam li normalna? ned tra 25, 2010 11:32 pm | |
| - afrathevamp je napisao/la:
- Slažem se sa svime. Jedino dobro što u tom članku piše je da biseksualnost nije faza,a onda su i to usrali s teorijom da mogu birati između gay i konvencionalnog načina života. Sve u svemu- bezveze
Totalno. Gay ljudi nemaju izbora, a bi imaju. Kako ljudi ne misle, to je fascinantno. Ljudi su općenito vrlo glupi. | |
| Naslov: Re: Jutarnji: Volim se ljubiti s curom, a nisam lezbijka. Jesam li normalna? pon tra 26, 2010 2:10 am | |
| A ne kužim što ste se sad uhvatile te izjave kao pijan plota... U suštini ja se slažem s tim što su rekli. Ne kažem da možeš birati u koga ćeš se zaljubiti, ali za biseksualnu osobu na kraju krajeva postoji vjerojatnost da ostvari nekakav hetero brak i te fore, dok za lezbijku to nikako nije opcija. Ne kužim što je tu tako skandalozno?? | |
| | | afrathevamp
| Naslov: Re: Jutarnji: Volim se ljubiti s curom, a nisam lezbijka. Jesam li normalna? pon tra 26, 2010 11:38 am | |
| - Erzsebet je napisao/la:
- A ne kužim što ste se sad uhvatile te izjave kao pijan plota... U suštini ja se slažem s tim što su rekli. Ne kažem da možeš birati u koga ćeš se zaljubiti, ali za biseksualnu osobu na kraju krajeva postoji vjerojatnost da ostvari nekakav hetero brak i te fore, dok za lezbijku to nikako nije opcija. Ne kužim što je tu tako skandalozno??
Tako je- postoji VJEROJATNOST, ali nikako ne izbor. To je kao da mi možemo reći: Ok, dosta s tim gay stvarima,odsad samo straight pristup. | |
| Naslov: Re: Jutarnji: Volim se ljubiti s curom, a nisam lezbijka. Jesam li normalna? pon tra 26, 2010 2:25 pm | |
| Pa čuj, da ti je bitno da se udaš, tj. da ti je to životna želja, onda bi tako i izabrala, neovisno da li si strejt ili bi. Nije to sad ne znam kakva filozofija. | |
| Naslov: Re: Jutarnji: Volim se ljubiti s curom, a nisam lezbijka. Jesam li normalna? sri tra 28, 2010 2:07 pm | |
| Da, ali ako se biseksualka udaje iz ljubavi a ne iz želje da si osigura društveni status, onda nema izbora. Osim ako svi nemamo izbora u koga se zaljubiti, što nemamo. A ako osoba puca samo na društveni status, ne mora ni biti biseksualna. Mogu se i ja kao lezbijka udati za muškarca. Sve mi to tehnički, zbog statusa, možemo, bile gay, straight ili bi. A što se udaje iz ljubavi tiče, da, naravno, lezbijke se neće nikad udati za muškarca, a za bi curu postoji mogućnost da se uda za muškarca ili za ženu. A ukoliko se uda za muškarca, to će opet biti slučajnost, a ne odluka. Izbor je odluka, nije li? A odlučiti u koga ćeš se zaljubiti, kao što rekoh i kao što svi znamo, nije moguće.
I dan danas se lezbijke udaju zbog pritiska okoline, zbog društvenog statusa. I hetero i bi žene se udaju zbog pritisaka okoline. U Indiji, na primjer, još postoje ugovoreni brakovi. I ako je žena, zbog pritisaka društva prisiljena udati se za muškarca s kojim nije u braku sretna, onda baš i nema neke veze je li ona straight, bi ili gay. Ona će željeti nekog drugog a ne tog za koga se udala, a bila osoba koju želi žena ili muškarac, svejedno je u toj situaciji. A po mom mišljenju, ako je ikome najgore u tom straight-gay-bi trokutu, onda je to biseksualcima i biseksualkama, u društvenom aspektu. U pravnom ne, u aktivističkom, političkom smislu ne, jer kad govorimo o pravima, onda, što se biseksualnih osoba tiče, ta se prava odjeljuju na gay i straight prava. Straight prava su, dakako, ostvarena, a za gay prava se bori. I kad i koliko se izbori za gay prava, plodove ubiru i gay i bi osobe. Politički se biseksualnost odjeljuje na gay i straight, ali biološki i društveno ne. društveno su biseksualne osobe najdiskriminiranije, jer gay osobe mogu pronaći svoj kutak gdje će biti poštovane i primljene u gay zajednicu. Bi osobe nisu dobro primljene niti u gay niti u strejt zajednicama jer nisu shvaćane ozbiljno i napadane su, da sad ne nabrajam zašto, mislim da smo o tome već govorile. Uzrok, čini mi se, svih predrasuda, bar od strane gay zajednice, leži u tome što se zaboravlja da isto vrijedi i za gay i bi osobe: ne biramo u koga ćemo se zaljubiti. Rođeni smo sa sklonosti prema jednom odnosno prema oba spola. Istovremeno mi ide na živce kad biseksualne osobe kažu da im je bitna osoba, a ne spol, jer ispada kao da je nama bitan spol. A to uopće ne ide tako, nije to stvar prioriteta, to je stvar prirode. | |
| | | afrathevamp
| Naslov: Re: Jutarnji: Volim se ljubiti s curom, a nisam lezbijka. Jesam li normalna? čet tra 29, 2010 10:49 am | |
| - Judina sestra je napisao/la:
- Da, ali ako se biseksualka udaje iz ljubavi a ne iz želje da si osigura društveni status, onda nema izbora. Osim ako svi nemamo izbora u koga se zaljubiti, što nemamo.
A ako osoba puca samo na društveni status, ne mora ni biti biseksualna. Mogu se i ja kao lezbijka udati za muškarca. Sve mi to tehnički, zbog statusa, možemo, bile gay, straight ili bi. A što se udaje iz ljubavi tiče, da, naravno, lezbijke se neće nikad udati za muškarca, a za bi curu postoji mogućnost da se uda za muškarca ili za ženu. A ukoliko se uda za muškarca, to će opet biti slučajnost, a ne odluka. Izbor je odluka, nije li? A odlučiti u koga ćeš se zaljubiti, kao što rekoh i kao što svi znamo, nije moguće.
I dan danas se lezbijke udaju zbog pritiska okoline, zbog društvenog statusa. I hetero i bi žene se udaju zbog pritisaka okoline. U Indiji, na primjer, još postoje ugovoreni brakovi. I ako je žena, zbog pritisaka društva prisiljena udati se za muškarca s kojim nije u braku sretna, onda baš i nema neke veze je li ona straight, bi ili gay. Ona će željeti nekog drugog a ne tog za koga se udala, a bila osoba koju želi žena ili muškarac, svejedno je u toj situaciji. A po mom mišljenju, ako je ikome najgore u tom straight-gay-bi trokutu, onda je to biseksualcima i biseksualkama, u društvenom aspektu. U pravnom ne, u aktivističkom, političkom smislu ne, jer kad govorimo o pravima, onda, što se biseksualnih osoba tiče, ta se prava odjeljuju na gay i straight prava. Straight prava su, dakako, ostvarena, a za gay prava se bori. I kad i koliko se izbori za gay prava, plodove ubiru i gay i bi osobe. Politički se biseksualnost odjeljuje na gay i straight, ali biološki i društveno ne. društveno su biseksualne osobe najdiskriminiranije, jer gay osobe mogu pronaći svoj kutak gdje će biti poštovane i primljene u gay zajednicu. Bi osobe nisu dobro primljene niti u gay niti u strejt zajednicama jer nisu shvaćane ozbiljno i napadane su, da sad ne nabrajam zašto, mislim da smo o tome već govorile. Uzrok, čini mi se, svih predrasuda, bar od strane gay zajednice, leži u tome što se zaboravlja da isto vrijedi i za gay i bi osobe: ne biramo u koga ćemo se zaljubiti. Rođeni smo sa sklonosti prema jednom odnosno prema oba spola. Istovremeno mi ide na živce kad biseksualne osobe kažu da im je bitna osoba, a ne spol, jer ispada kao da je nama bitan spol. A to uopće ne ide tako, nije to stvar prioriteta, to je stvar prirode. volim čitati tvoje postove | |
| Naslov: Re: Jutarnji: Volim se ljubiti s curom, a nisam lezbijka. Jesam li normalna? pet tra 30, 2010 12:07 am | |
| @afrathevamp - thank you! | |
| | | Macka
| Naslov: Re: Jutarnji: Volim se ljubiti s curom, a nisam lezbijka. Jesam li normalna? sub svi 01, 2010 8:08 am | |
| Nije baš da provodim puno vremena ovdje, ali mogu naprosto odustati i početi pisati ---||--- ispod postova Judine sestre | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Jutarnji: Volim se ljubiti s curom, a nisam lezbijka. Jesam li normalna? | |
| |
| | | | Jutarnji: Volim se ljubiti s curom, a nisam lezbijka. Jesam li normalna? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|